Ayakta Çalışanların Ayakkabı Tercihinde Dikkat Etmesi Gerekenler

Ayakta Çalışanların Ayakkabı Tercihinde Dikkat Etmesi Gerekenler

Uzun çalışma saatleri, özellikle ayakta çalışanlar için büyük işkenceye neden olabilir. Uzun zaman boyunca ayakta kalmak, ayağın dokusunda ve hijyeninde pek çok problem meydana getirebilir. Bu yüzden ayakkabı seçimi yaparken, ayakta kalınan mesai saatlerine göre ayakkabı modeli tercih etmeye önem verilmesi gerekir. Hem şık hem konforlu hem de ayakta çalışmaya müsait ayakkabılar ile sağlığınızı koruyabilirsiniz. Çalışma koşulları ve yapılan işe bağlı olarak seçebileceğiniz en iyi ayakkabılar için öncelikle uzmanların tavsiyelerine kulak vermeniz önerilir.

Uzun süre ayakta sabit ve hareketsiz durmak, çeşitli rahatsızlıklara davetiye çıkarabiliyor. Günümüzde uzun mesai saatleri boyunca ayakta kalan pek çok meslek sahibi var. Bu çalışanlar ayakkabı satın alırken çalışma koşullarını göz önünde bulundurmazsa çeşitli sağlık sorunları yaşayabilir. Uzun süre ayakta çalışan kişilerde dermatolojik ve ortopedik sorunlar meydana gelebilir. Umanlar günde ortalama 6-8 saat arası statik olarak ayakta duranlara ayakkabı seçiminde bazı püf noktaları sunuyor.

Uzun Çalışma Saatlerinde En İdeal Ayakkabı Seçimi

Ayakkabı tercihinde kullanım amacı ve konfor çok önemlidir. Birbirinden farklı tasarımda ve güzellikte ayakkabılar piyasaya sürülürken bunlar arasında konforu ilk kriter olarak ele almak gerekir. Ayakların ve bacakların alt bölgelerinde yorgunluğa neden olan uzun süre ayakta kalma durumu çalışanların korkulu rüyası haline geliyor. Özellikle şu mesleklerde çalışanların ayakkabı seçiminde uzmanların tavsiyelerine kulak vermesi gerekiyor:

  • Kuaför
  • Satış danışmanı
  • Hostes
  • Garson
  • Fuar görevlisi
  • Bekçi

Çalışma süresinin büyük bir bölümünü ayakta geçiren bu kişiler, yeterli dinlenemediği için vücudun tüm yükü ayaklara biniyor. Bu nedenle ayak tabanında şişme, karıncalanma hissi ve daha büyük problemler ortaya çıkabilir. Beden hareketsiz kaldıkça kan sirkülasyonu azalır ve bu yüzden bacak – ayakta şişmeler meydana gelebilir. Uzun çalışma saati boyunca ayakta kalanların en ideal ayakkabı seçiminde konfor ve taban özelliklerine dikkat etmesi gerekir.

Ayakkabı Seçiminde Rahatlık Kriteri

Uzun süre ayakta çalışanların ayakkabı seçiminde model ve renk gibi dış görünüş özellikleri yerine rahatlık kriterine odaklanması önemlidir. Ayakkabının ayak sağlığını destekleyecek tarzda özelliklere sahip olması büyük önem taşır. Bir ayakkabının rahat olup olmadığını anlamak için malzeme kalitesine, tasarımına ve taban şekline dikkat etmek gerekir. Ayakkabı modelleri arasında bir ayakkabının rahat ve ortopedik olduğunu anlamak için şu kriterler göz önünde tutulmalıdır:

  • Ayakkabının tabanı ayak sağlığını destekleyecek türde olmalıdır.
  • Ayakkabının sağlıklı materyalden üretilmesi önemlidir.
  • Ayakkabının taban yüksekliği 5 cm’yi geçmemelidir.
  • Ayakkabının ayağa tam oturması ve boyutlarının uyumlu olması önem taşır.
  • Ayakta çalışan kişiler, ayakta durmaktan şişlik sorunu yaşayacağı için yarım veya 1 numara büyük ayakkabı tercih edebilirler.
  • Ayakkabıyı satın alırken her ikisini de giyip denemek çok önemlidir.

Bu tür kriterleri göz önünde bulundurarak ayakta çalışan kişilere en sağlıklı ve konforlu ayakkabı seçimi yapılabilir. Özellikle garson ve satış görevlisi gibi hem ayakta kalmak hem de hareket etmek durumunda olan kişilerin konforlu tabana sahip ayakkabı kullanması tavsiye edilir. Bu tür detaylara dikkat edilmediği zaman ayakta çok ciddi sağlık sorunları meydana gelebilir.

Ayakta Çalışanlara Özel Ortopedik Ayakkabı Modelleri

Son dönemde ayakta çalışanların ayak sağlığını korumasına yardımcı olacak tarzda ayakkabı modelleri üretiliyor. Birinci sınıf kalitedeki malzemeden üretilen bu ayakkabılar uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabiliyor. Ayakkabının ayağı sıkmadan ve tabana zarar vermeden kullanılması özellikle çalışma hayatında kritik öneme sahiptir. Ayakta çalışanlar bu sayede herhangi bir sorunla karşılaşmadan mesailerini tamamlarlar. Ayakta çalışanlara özel ortopedik ayakkabı modelleri arasında kışlık ve yazlık tasarımlar farklılık gösterebilir.

Yaz aylarında giyeceğiniz bir ortopedik ayakkabı arıyorsanız, ayağın gün içinde hava almasını sağlayan modelleri seçebilirsiniz. Bunun dışında ayakkabının kumaşı da yaz mevsimine uygun olmalı ve aşırı sıcak tutup ayağı terletmemelidir. Yaz mevsiminde hafif ve ince tabanlı ayakkabılar seçilirken bunların içinde mutlaka ortopedik taban özelliği bulunmalıdır. Öte yandan kış mevsiminde ayakta çalışanlara özel ayakkabı seçiminde bot veya çizmeler tercih edilebilir. Bu tür kışlık ayakkabıların esnek tabana sahip olmasına dikkat edilmelidir. Plastik ve deri malzemeden üretilen modeller yerine daha kullanışlı ve sağlıklı malzemeden üretilen rahat ayakkabılar seçilebilir.

Ayakta Çalışanlar İçin Sneaker Ayakkabı Tercihi

Gün boyunca ayakta kalanların en çok tercih ettiği ayakkabı modeli halk arasında spor ayakkabı olarak bilinen sneaker modelleridir. Rahat bir kadın ayakkabısının üretildiği malzeme bile esnek olmalıdır. Ağır yüksek tabanlı sneaker modelleri yerine daha rahat kullanılabilen hafif ve ortopedik spor ayakkabılar seçilebilir. Hafif ama dayanıklı bir sneaker modeli ile ayakta çalışırken konfor ve şıklığı bir arada yaşayabilirsiniz.

Tüm gün boyunca ayakta çalışanlar için özel olarak üretilen tabanlara sahip sneaker modelleri vardır. Bu ayakkabılar uzun süre ayakta çalışanların hareket etmesini kolaylaştırır ve bacağa binen fazla yükü hafifletir. Uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanabileceğiniz kaliteli ve ortopedik tabana sahip sneaker modellerini firmamızda bulabilirsiniz. Hemen firmamızın geniş ürün yelpazesine göz atarak kendi ihtiyaçlarınıza ve zevkinize uygun sneaker modeli sipariş edebilirsiniz.

Yanlış Ayakkabının Sebep Olduğu Problemler

Özellikle ayakta çalışan kişilerin ayakkabı seçimi yaparken uzmanların tavsiye ettiği detaylara dikkat etmesi gerekir. Sabahları ayak tabanını güne hazırlamak için bazı egzersizler yapsanız bile hatalı ayakkabı seçimi yüzünden çok acı çekebilirsiniz. Gün içinde sürekli ayakta kalmak ayakta ciddi ağrılara sebep olabilir. Topuk dokusunda özel bir yağ dokusu bulunduğu için vücut yükünü taşımak için ideal bir bölgedir. Ancak topuk kısmı yeterince konforlu olmayan bir ayakkabı seçerseniz buradaki yağ dokusu çabuk sertleşir ve ağrımaya başlar. Ayağın yük taşıma özelliğini kaybetmemesi için mutlaka sağlıklı ve konforlu ayakkabı modelleri seçilmelidir.

Uzun saatler ayakta çalışanların ayakkabı seçiminde görsellikten çok sağlıklı kullanım imkanına odaklanması gerekir. Çalışma sonunda ayaklarda ister istemez şişme olacağı için yarım beden büyük spor ayakkabısı seçmek tavsiye edilir. Kış veya yaz mevsimi koşullarını dikkate almadan ayakkabı seçilirse bu hata yüzünden ayakta çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Uzun Süre Ayakta Durmanın Yarattığı Sağlık Sorunları

Uzun süre ayakta çalışanlarda belirli aralıklarla dinlenme yapılması önemlidir. Sağlıklı ayakkabı seçimi yapsanız bile 10 saat ve üzeri ayakta kalanlar yeterli dinlenme yapmazsa ayaktaki baskı artar. Bu durumda ayak tabanında şişme ve su toplama sorunu oluşabilir. Ayrıca sürekli dinlenmeden ayakta çalışan kişilerde ilerleyen dönemde bacak ve ayak varisi gibi sağlık sorunları yaşayabilir. Bu tarz problemi olan kişiler ayakta kalacaksa varis çorabı gibi ekipmanlar ile bacaklarda dinlenme sağlayabilir.

Silikon Tabanlıklı Ayakkabı Modelleri

Ayakta uzun saatler boyunca çalışmak durumunda olan kişilerin ayakkabı seçiminde taban kalitesine önem vermesi gerekir. Ayakkabının dışarıdan nasıl göründüğü değil taban özelliklerinin neler olduğuna bakılmalıdır. Sağlıklı tasarıma sahip ayakkabılar hem ortopedik olup aynı zamanda silikondan üretilen tabana sahiptir. Silikon tabana sahip ayakkabılar topuktaki yük taşıma kapasitesini destekler ve vücudun ağırlığını hafifletir. Uzun süre ayakta kalarak çalışıyorsanız, iş yerinde giyebileceğiniz tüm sağlıklı ayakkabı modellerini firmamızda bulabilirsiniz.

Etiketler: topuklu ayakkabı, rahat topuklu ayakkabı, yüksek topuklu ayakkabı
Mayıs 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı