Evde Pedikür Nasıl Yapılır?

Evde Pedikür Nasıl Yapılır?

Her zaman bakımlı ve güzel görünmek isteyen kadınlar için pedikür önemli bir uygulamadır. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte bakımlı olmanın daha fazla önem taşıdığı biliniyor. Siz de yaz mevsiminde sık sık tatile çıkıyorsanız el ve ayak bakımında da çok fazla hazırlık yapıyorsunuz demektir. Yazın güneşli havaları dışarıda geçirirken bakımlı ve güzel görünmek için pedikür uygulamasını aksatmamalısınız.

Tüm gün boyunca vücudun ağırlığını taşıyan ve hareket eden ayakların sık sık bakıma ihtiyaç duyduğu bir gerçektir. Kış mevsiminde ayakların uzun süre havasız kalması, yorgunluk ve yaralanmalar ayakta problemler yaratabilir. Bu tür sorunlar ayağın kötü ve bakımsız görünmesine yol açabilir. Kış dönemi geride kalırken yazın çok daha bakımlı ve güzel ayaklara sahip olmak için pedikür uygulamasını yapmanız gerekir. Bunun için izlemeniz gereken bazı yöntem ve teknikler vardır.

Evde Pedikür Rehberi

Evde kendi başınıza pedikür yaparak kısa sürede daha sağlıklı ve güzel görünen ayaklara kavuşabilirsiniz. Ayağınızın bakımsız görüntüsünden şikayet ediyorsanız çözüm oldukça basittir. Pedikür yapmanın en önemli unsuru temiz tırnaklar ve ayaklardır. Bu yüzden evde pedikür yapmak istediğinizde izlemeniz gereken bazı yöntemler vardır. Uzmanlar pedikür için en uygun zamanı duştan çıktıktan sonra olduğunu söylüyor. Siz de uzmanların tavsiyelerine ve yönlendirmelerine uyarak evde kendi başınıza pedikür uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz.

Pedikür Öncesi Detaylı Temizlik

Doğru bir pedikür yapmak için öncelikle tırnak ve ayaklarınızın tertemiz olması gerekir. Pedikür uygulamasına geçmeden önce ojelerinizi temizleyip tırnaklarınızı kesmeniz tavsiye edilir. Ayakları güzelce yıkayarak ölü derilerden arınmasını ve temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Uzmanlar pedikür yapmaya başlamadan önce güzel bir duş almanın faydalı olduğunu söylüyor. Fakat duş alacak vaktiniz yoksa, bir kovanın içine ılık su koyup ayaklarınızı bir süre bekleterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ayaklarınızı belirli bir süre ılık suda yıkayıp yumuşattıktan sonra da kuruladıktan sonra dilerseniz nemlendirici krem kullanabilirsiniz.

Tırnak Etlerini Geriye Doğru İtin

Evde pedikür uygulamasında tırnakların daha güzel ve şekilli görünmesini sağlayabilirsiniz. Güzellik salonlarına küçük bir servet ödemek yerine pedikür uygulamasını bütçe dostu hale getirebilirsiniz. Bunun için pedikür malzemelerine sahip olmak yeterli olacaktır. Temizleyip yumuşattığınız tırnak etlerinizi geriye doğru iterek pediküre başlayabilirsiniz. İkinci aşamada tırnak etki makası ile bu etleri kesin. Herhangi bir yaralanmaya mahal vermemek için tırnak etlerini çok derin kesmemeniz tavsiye edilir.

Evde kendi başınıza pedikür yaparak ayaklarınızı sıcak yaz mevsiminde güneşin faydalı ışınlarına hazır hale getirebilirsiniz. Sıcak havalarda terlik ve benzeri açık ayakkabıları giyeceğiniz için ayaklarınızın bakımlı görünmesi büyük önem taşır. Pedikür uygulamasını güzellik salonlarında yaptırmak istemiyorsanız, bütçe dostu seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Uygun fiyatlı pedikür malzemeleri ile yukarıdaki uygulamayı dikkatli bir şekilde tamamlayıp pedikür işleminde peeling bakımına geçebilirsiniz.

Topuk Törpüsüyle Peeling Yapın

Pedikür işlemlerinin yanı sıra ayağın genel bakımına da dikkat edilmesi gerekir. Tüm günün temposunu taşıyan ve ayakta durdukça zarar gören cildin yenilenmesi önemlidir. Yumuşak ve temiz bir topuk, pedikürün daha uzun ömürlü olmasını sağlayan adımlardan biridir. Pedikür işleminin bu aşamasında topuklarınızı bir ponza taşı veya topuk törpüsü kullanarak nazik bir şekilde ovalayın. Topuklarda oluşan ölü derileri arındırmak için ponza taşıyla törpüleme işlemi yapabilirsiniz. Bir süre bu işlemi uyguladıktan sonra kendi tercihinize göre topuklarınıza nemlendirici krem uygulayabilirsiniz. Evde ayak bakımı yaparken topuğun temiz ve yumuşacık olması için gerekli bakım işlemleri mutlaka aksatılmadan tamamlanmalıdır.

Tırnakları Kesin ve Törpüleyin

Güzellik salonuna ufak bir servet ödemek yerine ayak bakımını düzenli olarak evde yapmak istiyorsanız birtakım ekipmanlara sahip olmanız gerekir. Topuk törpüsü dışında tırnak törpüsü de evde pedikür yaparken en çok kullanılan malzemelerden biridir. Ayaklarınızı ölü derilerden arındırıp nemlendirdikten sonra tırnak törpülemeye geçebilirsiniz. Tırnaklarınızın daha güzel ve şekilli görünmesi için törpüleme işlemi gereklidir.

Her kadının ayak tırnakları birbirinden farklı boyutlarda ve yapıda olduğu için tırnakların uzama şekilleri değişiklik gösterebilir. Bu yüzden tırnak törpülerken estetik bir görünüm elde edecek şekilde uygulama yapılmalıdır. Bu aşamada ilk olarak tırnaklarınızı istediğiniz uzunlukta kesin ve sonrasında törpü ile şekil vermeye başlayın. Tırnaklarda keskin ve sivri köşeler varsa bu bölgelere ekstra özen gösterin. Tırnakların sivri köşelerini tahriş etmeden törpüleyebilmek için çok sert hareketlerden kaçının. İşlemin sonunda tırnaklarınız bakımlı ayaklarınız ile uyumlu ve çok güzel bir görünüm kazanacaktır.

Nemlendirici Kremle Masaj Yapın

Her kadın özellikle sıcak yaz mevsiminde bakımlı ve güzel ayaklara sahip olmak ister. Kişisel bakımına önem veren kadınların çok dikkat ettiği pedikür işlemleri evde rahatlıkla yapılabilir. Yukarıda bahsedilen yöntemleri ve adımları uyguladıktan sonra hayalini kurduğunuz ayaklara kavuşmak için birkaç işlem daha yapmanız gerekir. Tüm aşamaları tamamladıktan sonra ayaklarınızı şımartacak ve onları daha bakımlı görünüme kavuşturacak masaj uygulamasına geçebilirsiniz.

Ayak masajında kullanılacak ekipmanları kendi tercihinize göre seçebilirsiniz. Pedikür işlemi sırasında tırnak törpüsünden sonra ayakta kalan mikrop veya ölü derileri tamamen temizlemek için kolonyalı ayak bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Kolonya, içindeki alkollü etkisiyle mikropları tamamen yok edici etkiye sahiptir. Daha sonra ayağınızın nem dengesini korumak için nemlendirici ayak kremi ürününü uygulamaya başlayın. Ayak bakım kremini tüm ayağınıza uygularken bir yandan da hafif hareketlerle masaj yapın. Bu sayede ayak bölgesindeki dokularda kan dolaşımı artacak ve ayağınız daha canlı ve parlak görünecektir.

Tırnaklara İstediğiniz Renkte Oje Sürün

Pedikür uygulamasında tırnak ve ayak bakımı yaptıktan sonra estetik görünmek için oje sürmeyi tercih edebilirsiniz. Pedikür için gereken tüm yöntemler bu aşamalara göre sıralanır. Ayak bakımını daha keyifli hale getirmek için yapılması gerekenler arasında oje sürmek de vardır. Kişisel görünümüne önem veren kadınlar, ayak bakımında renkli ojelerle güzel bir görünüm elde edebilirler. Bu aşamada tercih ettiğiniz renge göre oje uygulaması yapabilirsiniz. Ojenizin bozulmaması için parmaklarınızın arasına pamuk yerleştirebilir ve oje kuruyana kadar bu şekilde bekleyebilirsiniz. Ojeyi sürerken dikkatli olmalı ve tırnaklarınızın dışına taşmamaya önem vermelisiniz. Bu işlemlerin ardından tırnaklarınıza pedikür ve oje uygulamasını tamamlayıp hayallerinizdeki ayaklara sahip olabilirsiniz.

Evde Pedikür Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pedikür işlemleri sırasında cilde ve tırnak kenarlarına zarar vermemek için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Ayak bakımı da el bakımı kadar büyük önem taşır. Bazı kadınlar ayak bakımını ve pedikür uygulamasını zahmetli bir iş olarak görse de doğru teknikler uygulandığında kısa sürede sonuç alınabilir. Her zaman bakımlı ve güzel görünmek isteyen kadınlar, kalıcı bir pedikür uygulaması yapabilmek için ayaklarının tamamen nemlendirilmiş olmasına dikkat etmelidir. Ayağın nem dengesi doğru seviyede olmadığında ayak bakımı uygulamaları da istenen sonucu vermeyecektir.

Ayakları nemlendirirken pedikür suyu adı verilen ılık suyu hazırlayıp ön aşamayı doğru şekilde tamamlamanız tavsiye edilir. Bunun yanı sıra evde pedikür yaparken kullandığınız malzemelerin yeterli seviyede dezenfekte edilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Bir sonraki pedikür işlemini düşünerek her uygulamadan sonra pedikür ekipmanlarını güzelce temizleyip ortadan kaldırabilirsiniz.

Etiketler: ayak bakım önerileri, topuklu ayakkabı
Mayıs 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı