Gelinler Ayakkabıları Neye Göre Seçmeli?

Gelinler Ayakkabıları Neye Göre Seçmeli?

Gelin Ayakkabısı Nasıl Seçilir?

Gelin ayakkabısı satın almadan önce mekanın zeminine ve kullanım amacına göre seçim yapılması çok önemlidir. Bu yüzden gelin ayakkabısını sadece gözünüze hoş göründüğü veya kıyafetiniz ile uyumlu olduğu için seçmeniz doğru olmaz. Kumsal düğünü, kapalı salon düğünü veya kır düğünü gibi farklı etkinlikler için farklı özelliklere sahip gelin ayakkabıları öne çıkar. Bu yüzden kendi düğününüzün özelliklerini göz önünde bulundurarak sizin için en ideal gelin ayakkabısını seçmeni mümkün olacaktır.

Eğer kır düğünü yapacaksanız zemin yüksek çimli veya toprak olabilir. Bu tür alanlarda yüksek topuklu gelin ayakkabı modelleri ile yürümek epey zor olur. Hatta düğün sırasında bileğini sakatlama gibi istenmeyen durumlarla karşılaşma riski de vardır. Bu yüzden alçak topuklu ayakkabılar veya gelin sandaleti tarzı ayakkabılar kır düğünleri için en ideal seçimlerin başında gelir. Kır düğünleri zaman zaman kış bahçesinde de yapılabilir. Her mevsimde düğüne uyum sağlayacak gelinlik ve ayakkabı seçimi yapmak mümkündür. Kış bahçesi gibi bir ortamda düğün yapacaksanız gelin botu veya booties adı verilen kışlık gelin ayakkabılarını da tercih edebilirsiniz.

Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Gelin ayakkabısı seçiminde kullanışlılık ve konfor çok önemlidir. Çünkü sadece görsel açıdan güzel görünen ancak pek işlevsel olmayan ayakkabılar tercih ederseniz, düğün sırasında canınızı sıkacak problemler yaşama riskiniz vardır. Örneğin ayağınıza sürekli vuran bir gelin ayakkabısı etkinlik boyunca yüzünüzün asık olmasına neden olabilir. Her şeyin mükemmel biçimde ayarlandığı düğünlerde gelinin problem yaşamaması için ayakkabı seçiminde kullanışlı ve zemine uygun modelleri seçmesi gerekir.

Kapalı salonlarda düğün yapıyorsanız, gelinliğe uygun bir topuklu ayakkabı seçmek yeterlidir. Ancak sert zemin olsa da bazı kadınlar saatlerce süren düğün boyunca topuklu ayakkabılarla oynamak zorunda kalmayı istemezler. Sadece ayakta durmanın bile zaman zaman işkenceye döndüğü topuklu ayakkabılar yerine alternatif seçenekler düğün salonlarındaki gelinlerin tercihi olabilir. Örneğin düz gelin ayakkabı modelleri salonda yapılan düğün ve organizasyonlarda daha kullanışlı çözümler ortaya koyabilir. Son olarak kumsal düğünü gibi alternatif bir ortamda düğün veya parti yapan gelinler için düz ve sandalet tarzı ayakkabılar tavsiye edilir.

Gelin Ayakkabısında Renk Seçimi

Gelin ayakkabısı seçerken renk kriterine de mutlaka dikkat etmek gerekir. Genellikle gelinlik ile aynı renkte olması tavsiye edilen gelin ayakkabılarının tasarımına önem verilmelidir. Bu yüzden gelin ayakkabısı satın almadan önce gelinlik kumaşından bir parça alarak ayakkabı seçiminde karşılaştırma ve uyum denemeleri yapabilirsiniz. Ayrıca gelin ayakkabısını seçerken aksesuarları da mutlaka göz önünde bulundurmak gerekir. Eğer herhangi bir aksesuar kullanmayacaksanız sadece gelinlikle düğünde süzülecekseniz bu durumda biraz daha gösterişli bir gelin ayakkabısı seçebilirsiniz. Bu konuda sade bir gelinlik altına taş işlemeli veya farklı tasarımlarda topuklu gelin ayakkabıları tavsiye edilir. 

Gelin Ayakkabısında Topuk Şeklinin Seçimi

Düğünde sürekli ayakta duracağınızı göz önünde bulundurarak gelin ayakkabısının topuk şekline karar vermeniz gerekir. Topuk boyu gelin ayakkabısı seçiminde en önemli kriterler arasında yer alır. Uzmanlara göre düğünde giyilebilecek en ideal topuk boyu maksimum 3-4 cm platform ve 12 cm topuktur. Eğer bunlardan daha uzun topuklu bir gelin ayakkabısı satın almayı düşünüyorsanız gecenin sonlarına doğru ayakkabıları çıkartmak zorunda kalabilirsiniz. Bu tarz organizasyonlarda gelinin sürekli hareket etmesi gerekeceği için standart topuk tasarımına ek olarak platformun olması tavsiye edilir.

Ayağın rahat olmasını ve düğün süresi boyunca ağrı sızı çekmemek isteyenlerin tercihi genellikle gizli platform topuklu gelin ayakkabısı modelleri olmaktadır. Gelin ayakkabısının topuk tasarımı konusunda dikkat edilmesi gereken

Gelin Ayakkabısında Malzeme Seçimi

Sadece düğün organizasyonunda giyeceğiniz bir ayakkabı olsa bile seçim yaparken ayakkabının malzeme kalitesine dikkat etmek gerekir. Gelin ayakkabıları farklı malzemelerden üretilir ve kullanım yerine göre bu malzemelerin kaliteli olması önem taşır. Eğer düğünü kış mevsiminde yapacaksanız deri, rugan, süet ve kadife materyalden üretilmiş gelin ayakkabıları işinizi görecektir. Gelin ayakkabısının malzemesine sadece kullanım yeri ve mevsimi gibi kriterleri göz önünde bulundurarak karar vermek doğru değildir. Örneğin rugan, deri ve süet malzemeden üretilen gelin ayakkabılarında esneme payı olmaz. Bu yüzden bol ve dar kalıplı ayakkabı satın alıp sonradan esnemesini beklemek doğru değildir. Gelin ayakkabısında malzemeye ve ayakkabının ebatlarına mutlaka önemle yaklaşılmalıdır.

Hava Koşullarına Uygun Gelin Ayakkabısı Seçimi

Gelinler düğün organizasyonuna karar verdikten sonra gelinlik ve gelin ayakkabısı seçmelidir. Bazen önce bunları satın alıp ardından düğün tarihine karar vermeyi isteyen kişiler olsa da öncelik her zaman düğün tarihinin belirlenmesi yönündedir. Çünkü gelin ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli detay mevsime göre ayakkabı tercih etmektir. Soğuk havalarda en çok olumsuz etkilenen kısımlardan olan ayakların üşüme riskini mutlaka göz önünde bulundurmak gerekir.

Eğer yaz mevsiminde düğün yapılacaksa açık ayakkabı tasarımları tercih edilebilir. Yazın gelinlik ile en uyumlu ayakkabı malzemeleri arasında saten modeller öne çıkar. Yaz aylarında burnu veya üst kısmı açık topuklu gelin ayakkabıları sık sık tercih edilir. Öte yandan kış aylarında düğün yapılacaksa ipek veya kapalı tasarıma sahip bir ayakkabı seçilmelidir. Bu bakımdan gelinlere özel ayakkabılar hem kış hem de yaz ve bahar mevsimlerine uyumlu olarak üretilir. Siz de öncelikle düğün tarihine karar verdikten sonra gelin ayakkabısı seçimi yaparak en ideal modele sahip olabilirsiniz.

Mekan ve Zemine Uygun Gelin Ayakkabısı Seçimi

Gelin ayakkabılarının seçiminde mekana uygun ayakkabı modellerini tercih etmek çok önemlidir. Eğer düğün töreni beton zemin yerine doğal toprak veya kumlu bir arazi üzerindeyse bu tür zeminlerde rahat edebileceğiniz ayakkabı modellerini seçebilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde kumsalda yapılan düğünler de büyük ilgi görüyor. Bu tür düğünlerde ayakkabısız çıkmak yerine sandalet ve yazlık üstü açık ayakkabılarla kumsalda rahat hareket etme imkanına sahip olabilirsiniz. Gelin ayakkabısı seçerken sadece görselliğe değil konfora da önem vermeniz gerekir. Bu yüzden son yıllarda spor gelin ayakkabı modelleri düğün ayakkabı seçimleri arasında ön plana çıkmaya başladı.

Yedek Gelin Ayakkabısı Ayarlamanın Önemi

Düğün günü tahmin ettiğinizden yorucu geçebilir. Düğünde rahatlıkla dans edebilmek ve hareket etme yeteneğini kısıtlamamak için her zaman yedekte bir ayakkabı bulundurmak faydalı olacaktır. Özellikle düğün için topuklu ayakkabı modellerini tercih edenlere gelin sandaleti, gelin babeti veya spor ayakkabı ile yedek bulundurmaları tavsiye edilir.

Etiketler: gelin ayakkabısı, düz gelin ayakkabı, topuklu gelin ayakkabı, spor gelin ayakkabı, gelinlere özel ayakkabılar
Şubat 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı