Işıltılı Stilettoları Giymenin İpuçları

Işıltılı Stilettoları Giymenin İpuçları

Son yıllarda kadın ayakkabı modasına yön veren ışıltılı ayakkabı tasarımları büyük ilgi görüyor. Her yaştan kadınların şık ve çekici görünmek istediklerinde tercih ettikleri bu ayakkabılar tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Genellikle parlak taşlarla ışıltılı bir görünüm kazandırılan bu ayakkabılar doğal olarak her ortamda giyilmez. Modaya uyup bir çift ışıltılı stiletto aldıysanız bunu estetik biçimde nasıl giyeceğinizi iyi öğrenmeniz gerekir. Kadın ayakkabısı dünyasında dikkat çeken modellerin başında gelen bu stiletto modellerinde giyim yerine dikkat etmeniz gerekir. Farklı marka ve modellerde üretilen stiletto tasarımlarında her kadının kişisel giyim zevkine hitap eden bir taşlı model vardır. Işıltılı görünüme sahip stiletto ayakkabı giymek istiyorsanız öncelikle bu rehberimize göz atmanız faydalı olacaktır.

Stiletto Nasıl Giyilir?

Muhakkak her kadının mutlaka dolabında yer verdiği stiletto ayakkabılar çekici ve şık bir görüntü ortaya koyuyor. İş kadınları için artık neredeyse gündelik ayakkabı gibi bir hal alan stilettolar, kadınların kendilerini çekici hissetmelerini sağlıyor. Giyerken acı çektiren ancak verdiği çekicilik hissiyle bunu unutturan stiletto modellerinde bazı kriterlere dikkat etmek gerekiyor. En çok satan stiletto modellerinde bile giyim konusunda rahatsızlık ve ağrı hissi oluşabiliyor.

Bu tür problemlerle başa çıkmak için stiletto giyiminde püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Sanıldığının aksine stiletto giyerek hem şık hem de konforlu bir şekilde hareket etmek mümkün. Ancak bunun için öncelikle stiletto giyim tarzınızı ve kendi ayak yapınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Ayak ölçülerinize ve yapınıza en uygun stiletto modelini seçtiğinizde gün içinde uzun süre ayakta kalsanız bile fazla ağrı çekmediğinizi fark edip şaşırabilirsiniz.

Stiletto Giyerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kadınların kendini çekici ve şık hissetmek için tercih ettiği stiletto ayakkabıların giyiminde bazı kriterler vardır. Bunların ilki her kadının kendisine özgü olan ayak şekline göre stiletto seçimi yapmaktır. Son dönemde büyük popülerlik kazanan taşlı ve ışıltılı stiletto modellerinde bile farklı tasarımlar görülüyor. Bu tip topuklu ayakkabılar dışarıdan bakıldığında birbirine çok benzese de taban yapısında bazı değişiklikler taşıyor. Bu yüzden ayak şekline göre stiletto seçmek ve ayakkabının dayanıklılığını göz önünde bulundurmak önemli. Ayakkabının hangi malzemeden yapıldığı stiletto giyerken rahat etme konusunda size büyük fayda sağlayabilir. Ayrıca katıldığınız davette şık görüneyim derken acıdan kıvranmak istemiyorsanız doğru zemin için doğru stiletto modelini seçmelisiniz.

Ayak Şeklinizi İyi Tanıyın

Kadın ayakkabı modasında her zaman yeri bulunan stiletto ayakkabıların farklı tasarımları mevcut. Son yıllarda en çok tercih edilen taşlı stiletto modellerinde bile ayak şekline göre tercihte bulunmak gerekiyor. Çünkü ister mağazadan ister internet üzerinden stiletto satın alırken ilk dikkat etmeniz gereken konu ayak şekli olacak. Ayak şekline ve yapısına uygun olmayan bir stiletto seçerseniz uzun süre ayakta kalmasanız bile ayaklarınız hemen şişebilir. Bu durum yüzünden tüm geceniz mahvolabilir.

Stiletto modelleri arasında en çok tercih edilen uzun ve sivri model ayakkabıların kendi ayak tarzınıza uygun olup olmadığına dikkat edin. Eğer taraklı olarak belirtilen tipte geniş bir ayağınız vara yumuşak ve oval modelli stiletto tasarımlarını seçmelisiniz. Geniş ağızlı stiletto modelleri taraklı ayağa sahip kadınlarda da sanıldığında çok daha şık durabilir. Ancak ince ve uzun bir ayağa sahipseniz sivri burun stiletto modelleri her zaman daha çekici ve şık tasarımların başında gelecektir.

Stilettonun Sağlamlığından Emin Olun

Işıltılı bir stiletto tasarımıyla gecenin en çok dikkat çeken kadını olmak istemeniz çok doğal. Ancak gece boyunca ayakta kalmak ve ayak sağlığını bozmamak için dikkat etmeniz gereken bir diğer kriter sağlamlık olacaktır. Satın aldığınız stiletto ayakkabının sağlamlığından çok emin değilseniz bu ayakkabıyla geceniz mahvolabilir. Çünkü stiletto ayakkabılar naif yapıda üretilir ve uzun süre ayakta hareket etmeye müsait olmayabilir. Kolayca deforme olabilen stiletto ayakkabıların topukları kırılabilir veya bağ kısmındaki kumaş kopabilir. Bu tür istenmeyen durumlarla karşılaşmamak ve gecenizi zehir etmemek için mutlaka dayanıklı stiletto modellerini seçmelisiniz. Bunun için stiletto satın alırken ürünün malzeme kalitesini göz önünde bulundurmalı ve uygun seçimi yapmalısınız.

Stilettonun Malzeme Kalitesine Önem Verin

Uzun ömürlü ve kullanışlı stiletto modelleriyle hem rahat eder hem de dilediğiniz zaman şık görünebilirsiniz. Ayakkabı alışverişinde kadınlar genellikle görünüm ve tasarıma odaklanır. Bu yüzden her zaman ikinci planda tutulan malzeme kalitesi aslında ayakkabının ne kadar kullanışlı olduğunu gösterir. Sadece görüntüsüne bakarak satın alacağınız bir stiletto ayakkabı sizi yarı yolda bırakıp gününüzü ziyan edebilir. Ayrıca stiletto ayakkabının tabanında kullanılan malzemeler ne kadar kalitesiz ise ayaklarınızın zarar görme riski o kadar fazladır.

Birinci sınıf kalitedeki malzemeden üretilen stiletto ayakkabı modelleri her zaman kullanışlı ve konforludur. Bu sebeple stiletto satın alırken sadece görüntüye aldanmamalı ürünün malzeme kalitesine de dikkat etmelisiniz. En çok tercih edilen taşlı topuklu ayakkabı modelleri başında gelen stiletto tercihinizde mutlaka dayanıklı malzemeler seçmelisiniz. Örneğin hakiki deriden üretilen stiletto ayakkabılar doğru koşullarda saklandığında uzun yıllar geçse bile deforme olmadan aynı kalabilir. Stiletto ayakkabıyı ara sıra kullanan biri olsanız bile her seferinde ilk günkü konforlu alabilmek için malzeme kalitesi yüksek stiletto modellerini satın almalısınız.

Stilettoyu Doğru Zeminde Giyin

Genellikle davet ve özel etkinliklerde tercih edilen stiletto bazı kadınlar için günlük ayakkabı haline gelebiliyor. Özellikle iş yaşamında çekici ve resmi bir giyim tarzı elde etmek isteyen kadınlar tercihlerini stiletto ayakkabılardan yana kullanıyor. İş dünyasında stiletto ayakkabı kullanımın yaygın olmasının temel sebebi düz bir zeminde hareket kolaylığı sağlamasıdır. Ancak katıldığınız davette parke taşlar veya Arnavut kaldırımı gibi engebeli bir zemin varsa stiletto giyim tercihiniz kabusa dönüşebilir. Her geçen gün daha fazla kadının tercihi olan stiletto ayakkabıların giyiminde dikkat edilmesi gereken kriterlere uymak her zaman faydalı sonuçlar verir.

En Şık Stilettoları Giymenin Püf Noktaları

Tüm bu kriterlere dikkat ederek yepyeni bir stiletto ayakkabı satın aldıysanız bunu nasıl giyeceğinizden emin olmayabilirsiniz. Günümüzde kadınların stiletto ayakkabılar ile giyim tarzı yaratırken farklı tasarımlar tercih ettiği görülüyor. Kaygan tabanlı olan stiletto ayakkabıların altını törpülerseniz kayma problemine de çözüm bulabilirsiniz. Ancak stiletto satın alan kadınların sadece çok az kısmı ayakkabısının altını törpülemekle uğraşıyor. Bunun yerine kaydırmaz tabana sahip stiletto modellerini tercih etmek çok daha doğru olacaktır.

Dar veya sert tasarımlı stiletto ayakkabıları ayaklarınız için daha konforlu hale getirmenin yolları basittir. İlk gün ayağa vurduğu için çok can yakan stiletto ayakkabınızı daha giyilebilir hale getirebilirsiniz. Bunun için fön makinesinden yardım alarak stiletto ayakkabınıza zarar vermeden kalıbını biraz genişletebilirsiniz. En sıcak dereceye aldığınız fön makinesini stiletto ayakkabının içine tutun ve elinizle şekil vererek ayağınıza vuran kısmı genişletin. Stiletto giyiminde ince çorap giyiyor veya hiç çorap tercih etmiyorsanız ayak vurması şikayeti yaşayabilirsiniz. Bu tür durumlarda stiletto ile rahat etmek için ayağı vuran kısma roll-on sürmek epey faydalı olacaktır.
Etiketler: ışıltılı ayakkabı, stiletto, taşlı stiletto, ayakkabı seçimi, yeni sezon modeller
Nisan 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı