Kaliteli Ayakkabı Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli Ayakkabı Nasıl Anlaşılır?

Ayakkabı modasında her sezon yeni stil ve tasarımlar ön plana çıksa da malzeme kalitesi bakımından hep benzer modeller görülebilir. Özellikle kadınlar için ayakkabı kategorisinde birbirinden farklı tasarımda ayakkabı modelleri öne çıkıyor. Farklı ortamlarda giyilebilecek yüzlerce çeşit ayakkabı arasından en iyi ve kaliteli olanını seçmek önemlidir. Alternatif seçenek bolluğu ve erişilebilirlik açısından zengin seçenekler sunan ayakkabılar arasında kaliteli olanları da iyi ayıklamak gerekir. Bu bakımdan ayakkabı seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ayakkabının imalatında kullanılan malzeme kalitesidir. Eğer siz de sağlıklı, konforlu ve keyifli bir şekilde giyebileceğiniz kaliteli ayakkabılar satın almak istiyorsanız bu yazımızdaki püf noktalarına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Kaliteli Ayakkabıyı Anlamanın Yolları

Birinci sınıf kalitedeki malzemeden üretilen ayakkabıları satın almak istiyorsanız ayakkabının üretim koşullarını ve materyalini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ayakkabı satın alırken mutlaka göz atmanız gerekenler arasında üretimde kullanılan malzeme kalitesi önem taşır. Yüksek kaliteli ürünleri düşük kaliteye sahip ayakkabı modellerinden ayırt edebilmek için bu alanda bir uzman olmanıza gerek yok. Ancak sadece ufak detaylara ve bazı ipuçlarına dikkat ederek satın almak istediğiniz ayakkabının gerçekten kaliteli olup olmadığını fark edebilirsiniz. Yeni sezon trendlerine uyumlu ayakkabılar arasında hangilerinin gerçekten işinize yarayacağı ve severek giyeceğinizi belirlemek adına bazı detayları öne çıkarmak gerekir.

Ayakkabıda Kullanılan Malzemeye Dikkat Edin

Bir ayakkabının kaliteli olup olmadığını anlamak için bazı göstergelere bakmak gerekir. Ayakkabı seçiminde kaliteli ayakkabılar arasında yer alan tüm modellerde malzemenin özellikleri çok önemlidir. Düşük kaliteli ayakkabılar, plastik gibi sentetik malzemeden üretildiği için hem kolay deforme olur hem de ayağınızı rahatsız eder. Firmalar sentetik malzemelerin diğer materyallere göre daha ucuz olmasından dolayı bu modelleri seçerler. Ancak ucuz ve hafif ayakkabılar yerine daha sağlam ve dayanıklı malzemeden üretilmiş ayakkabılar seçmeniz tavsiye edilir.

Ayakkabının malzeme kalitesini incelerken deri ve süet gibi materyaller olup olmadığına bakılmalıdır. Çünkü bu malzemeler daha dayanıklı oldukları için hem uzun kullanım ömrü sunarlar hem de kolay kolay deforme olmadıkları için rahatlıkla giyilebilirler. Farklı malzemelerden üretilen ayakkabılar da kaliteli olabilir ancak taban sertliği, esneklik ve dış etkenlere karşı dayanıklılık gibi kriterleri mutlaka göz önünde bulundurarak ayakkabı seçmelisiniz.

Ayakkabının Üretim Şekli

Genellikle dünyaca ünlü markalar piyasaya sürdükleri tüm ayakkabı modellerinin üzerinde üretim yerini ve şeklini açık bir şekilde yansıtırlar. Bir ayakkabının kaliteli olup olmadığına bakarken nerede ve nasıl yapıldığına da göz atmak faydalıdır. Çünkü pek çok düşük kaliteli ayakkabı özellikle Uzak Doğu’daki fabrikalarda ve küçük partiler halinde üretilir. Bir ayakkabının üretim adedi ne kadar azsa onun kalitesiz olduğu anlamına gelmez ancak kaliteli seri üretim ayakkabılar genellikle dünyanın her yerinde alıcı bulacak kadar fazla üretilir. Bu yüzden ayakkabı seçiminde markanın üretim yaptığı yer ve fabrika koşullarını da göz önünde bulundurmakta yarar vardır.

Ayakkabının Tasarım Detayları

Ayakkabının tasarımı yeterince iyi yapmamışsa, kullanılan malzeme kaliteli olsa bile ayakkabının uzun ömürlü olması mümkün olmaz. Çünkü ayakkabının hem iç kısmında hem de dış tasarımında çabuk yıpranacak bölümleri olmamalıdır. Ayakkabının dikişlerine bakarak uzun ömürlü ayakkabı olup olmadığını anlamanız mümkündür. Fermuarlı bir modelse fermuarını birkaç kez açıp kapatarak arızalanıp arızalanmayacağını kestirebilirsiniz. Bununla birlikte ayakkabının tabanı çabuk deforme olacak malzemeden üretilmişse zamanla sadece yürürken bile aşınma sorunları ile karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır.

Ayakkabının tasarım detaylarını incelerken taban yapısını da göz önünde bulundurmakta yarar vardır. Ayağınıza rahatça oturan ve tarak kemiklerini sıkmadan saran ayakkabıların tasarım anlamında başarılı olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle topuk kısmının ve iç tabanın yastıklı bir dolgu ile konforlu olmasına dikkat edilmelidir. Bu tür tasarım detayları olan ayakkabılar son derece sağlıklı ve konforludur. Fakat ayakkabının dikiş tasarımı ve kullanılan malzeme son derece kaliteli olmasına rağmen ayağı rahat ettirecek bir taban teknolojisi yoksa bu ayakkabının kaliteli olduğunu söylemek doğru olmaz.

Ayakkabının Kokusu ve Hissiyatı

Ayakkabının üretildiği malzemeye bağlı olarak çevreye farklı kokular yaydığı fark edilebilir. Öncelikle satın almak istediğiniz ayakkabının üretim malzemesinden tam olarak emin olamadıysanız, kokusuna dikkat ederek ipuçlarından sonuç çıkarabilirsiniz. Ayakkabıları koklamak kalitesini ayırt edebilmek için etkili yöntemler arasındadır. Düşük kaliteli ayakkabılar genellikle petrokimya ürünlerinden ve sentetik malzemelerden üretildiği için yapay bir kokuya sahiptir. Eğer satın almak istediğiniz ayakkabıda rahatsız edici seviyede plastik kokusu varsa bu onun sağlıklı ayakkabı olmadığını ve düşük kaliteli olduğunu gösterir. Bunun yerine daha sağlıklı ve kaliteli modelleri tercih etmeniz tavsiye edilir.

Ayakkabının Fiyatına Dikkat Edin

Ayakkabının tüm detaylarına ve hatta kokusuna bile dikkat ederek kaliteli olup olmadığı konusunda az çok fikre sahip olabilirsiniz. Ancak ayakkabı fiyatı da kalite konusunda önemli ipuçları taşır. Çünkü kaliteli malzemeden ve profesyonel işçilikle üretilen ayakkabıların maliyeti yüksek olduğu için bu durum elbette ki satış fiyatlarına yansıyacaktır. Fiyat bir ürünün kalitesini gösteren bir unsurken asla tek başına yeterli bir kriter değildir. Bu yüzden ayakkabının markası, modeli ve satış fiyatını bir arada değerlendirip diğer ayakkabı modelleriyle kıyaslayarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Kaliteli Ayakkabı Giymek Neden Önemli?

Kaliteli malzemeden üretilmiş ve uzun süre dayanıklı bir ayakkabı giymek her zaman fayda sağlayacak bir konudur. Ayakkabı seçiminde ucuza kaçmak kalitesiz malzemeler ve ayağınıza zarar verebilecek tasarımlarla karşılaşmanıza neden olur. Genel anlamda kaliteli bir ayakkabı giydiğinizde hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kendinizi rahat hissedersiniz. Kaliteli malzemeden üretilmiş ayakkabı giymenin sağladığı avantajlar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Yüksek kaliteli ayakkabılar ayak kokusu yapmaz.
  • En kaliteli deriden imal edilen ayakkabılar ayaklarınızın nefes almasını sağlar ve terletmez.
  • Kaliteli malzemeden üretilmiş bir tabana sahip ayakkabı, zeminle ayağınız arasında büyük destek ve rahatlık sağlar.
  • İyi taban potansiyel ağrıları önlemenin yanı sıra yumuşak malzeme sayesinde ayakta deformasyon ve iltihap oluşmasını önler.
  • Kaliteli malzemeden üretilen ayakkabılar uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabilecek özellikte olduğu için bütçe dostudur.
  • Pahalı olmasına rağmen kaliteli ayakkabı seçerseniz uzun yıllar boyunca yeni bir ayakkabı satın alma derdiniz olmayacağı için ekonominize destek olur.
  • Kaliteli tabana sahip ayakkabılar sürtünmeyi azaltacağı için ayak sağlığını korur.
  • Yüksek kaliteli ayakkabılar ihtiyaç duyulması halinde atılmadan tamir edilebilir. Bu sayede çevre dostu kullanım avantajı elde edilebilir.
  • Kalitesiz ayakkabılar yaratacağı ağrı veya yürüme sırasında çıkardığı tuhaf sesler yüzünden hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatsızlık duymanıza neden olur. Kaliteli malzemeden üretilen ayakkabılarda bu sorun yoktur.

Dünyaca ünlü markaların her yıl piyasaya sürdüğü kaliteli ayakkabıları tercih ederek hem şık görünebilir hem de ayaklarınıza hak ettiği rahatlığı yaşatabilirsiniz. Sokakta veya iş yerinde kaliteli ayakkabı giymek kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Özellikle saatler boyunca ayağınızı saracak ayakkabının kaliteli ve sağlıklı malzemeden üretilmiş olmasına mutlaka dikkat etmeniz gerekir. Aksi halde ayaklarınız zarar görebileceği gibi zararlı malzemeler genel vücut sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir.

Etiketler: ayakkabı, ayakkabı seçimi, kaliteli ayakkabı seçimi, sağlıklı ayakkabı,
Şubat 15, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı