Kapsül Gardropda Olması Gereken Ayakkabı Modelleri

Kapsül Gardropda Olması Gereken Ayakkabı Modelleri

 

Kapsül Gardrop Nedir?

Kapsül gardrop, özellikler son dönemde giyim tarzına önem verenlerin en çok tercih ettiği kıyafetlerin bir arada tutulduğu özel bir dolaptır. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de adından sık sık söz ettiren kapsül gardroplar esasında bir iki yıllık bir giyim tarzı değildir. Tarihi çok daha eski olan kapsül gardrop tasarımlarının kökleri 1970’li yıllara kadar uzanır. İngiliz stil danışmanı Susie Faux, minimalist görünümlü, çok yönlü, kullanışlı ve kolaylıkla kombin yapılabilen kıyafetleri bir arada tutmak için kapsül gardrop fikrini ortaya atıyor.

Birbiriyle kolayca eşleştirilebilen giysileri bir arada tutma ve her an giyime hazır halde bulundurma imkanı veren kapsül gardrop özellikle son yıllarda popülerlik kazandı. Sadece birkaç parça kıyafeti birbirleriyle değiştirerek yeni ve ilgi çekici giyim tarzı yaratmak isteyenler, çok sayıda ürün kullanmak yerine kapsül gardrop tasarımlarını tercih ediyor. Her mevsime göre hazırlanabilen kapsül gardroplarda doğal olarak ayakkabılar da bulunuyor. Özellikle giyim tarzına dikkat ederken ayakkabı detayını atlamayan kadınlar için kapsül gardroplarda mutlaka bulunması gereken popüler ayakkabı modelleri öne çıkıyor.

Kapsül Gardropun Avantajları Nelerdir?

Kişisel giyim tarzına hitap edecek şekilde dizayn edilebilen kapsül gardroplar, hızlı ve basit bir şekilde muhteşem kombinler yapmanıza yardımcı olur. Birbirini farklı yönlerden tamamlayabilen sınırlı sayıda giysinin ve ayakkabının yer aldığı kapsül gardrop kullanımı ülkemizde de giderek artıyor. Özellikle modayı takip ederken bir yandan da kendini her zaman iyi hissettiği bir giyim tarzı yaratmak isteyen kadınlar kapsül gardrobun şu avantajlarından yararlanabilirler:

  • Dolabında sadece ihtiyacı olan kıyafetleri ve ayakkabı bulundurmak isteyenler için idealdir.
  • Minimalist yaşam tarzını benimsemeye yardımcı olur.
  • “Bugün ne giysem?” kararsızlığını ortadan kaldırmada etkilidir.
  • Daha az sayıda giysi ile muhteşem kombinler yapmanızı sağlar.
  • Sadece kendi tarzınıza yönelik kıyafetler olduğu için size zaman kazandırır.
  • “Giyecek hiçbir şeyim yok” yanılgısından kurtulmanızı sağlar.
  • Hiçbir kıyafeti boşa satın almadan birbiriyle uyumlu tarzlar yaratmanızı destekler.
  • Kıyafetlerin her biri çok yönlü ve değiştirilebilir olduğu için her giyim ihtiyacını karşılar.
  • Bedeninize ve giyim tarzınıza uymayan kıyafetlerle vakit kaybedip stres yaşamanızı engeller.

Görüldüğü üzere kapsül gardrop tasarlamanın hızlı, pratik ve kombin yapmayı kolaylaştıran yönleri vardır. Bu nedenle daha az sayıda kıyafetle daha şık ve farklı giyim tarzları yaratmak isteyen kadınlar tercihlerini kapsül gardroptan yana kullanıyor. Minimalist hayatı benimseyenlerin bir numaralı tercihi olan kapsül gardrop dizayn ederken de dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır.

Kapsül Gardrop Nasıl Dizayn Edilir?

Öncelikle kendi giyim tarzınızı yansıtan kıyafet ve ayakkabıların ana hatlarını iyi belirlemeli ve sadece bu tarzdaki ürünler için kapsül gardrobunuzda yer ayırmalısınız. Minimal yani az sayıda kıyafet ve ayakkabıya yer vereceğiniz kapsül gardrobunuzu akıllıca dizayn etmeniz gerekir. Giyim tarzı yaratmada ve kıyafetleri kombinlemede sorun yaşamamak için birbiriyle uyumlu giysiler ve ayakkabılar seçilmesi çok önemlidir. Moda ikonları kapsül gardrop dizayn etmek isteyen kişilere aceleci olmamaları ve gardroba eşya alırken çok seçici olmaları gerektiğini hatırlatıyor. Siz de kendi giyim tarzınızı yansıtan ve birbirleri ile uyumlu kıyafet ve ayakkabıları satın alarak çok kullanışlı bir kapsül gardrop dizayn edebilirsiniz.

Kapsül Gardropta Bulunması Gereken Ayakkabılar

Kapsül gardropta bulunması gereken ayakkabılar da giyim tarzını ön plana çıkarmada çok etkilidir. Bu bakımdan elbiselerinizin birbiriyle uyumlu olmasına özen gösterirken bir yandan da bu kıyafetlere uyumlu ayakkabılar seçmelisiniz. Kapsül gardrop dizayn etmenin temel amacı az sayıda eşya ile muhteşem uyum sağlamış giyim tarzları yaratmaktır. Bu bakımdan kapsül gardrobunuzda çok sayıda ayakkabı bulundurmanız doğru değildir. Moda ikonları ve stilistlere göre kapsül gardropta günlük ayakkabı, özel gün ayakkabısı ve mevsimlere göre yer verebileceğiniz ayakkabı modelleri bulundurmanız yeterli olacaktır.

En Sevdiğiniz Kıyafetlerle Uyumlu Ayakkabılar

Modaya göre giyinmeye çok önem veren kadınların bile en sevdiği kıyafetlerinin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu kıyafetler belirli döneme ve giyilme sıklığına göre değişse bile genelde kadınlar bazı kıyafetleri her zaman diğerlerinden önde tutarlar. İşte bu tür çok sevilen ve sizi hissettiren kıyafetlerle uyumlu olabilecek ayakkabıları seçtiğinizde kapsül gardrobunuza koyacağınız modelleri belirleyebilirsiniz. En sevilen kıyafetlerle uyumlu olan ve pek çok farklı ortamda giyilebilecek ayakkabılar kapsül gardrop için vazgeçilmezdir. Minimal giyim tarzına sahip kişilerde sevilen kıyafetlerin birbiriyle değiştirilerek kullanılması gibi ayakkabılar da zaman zaman değişiklik gösterir.

Kapsül Gardropta Topuklu Ayakkabı Olmalı Mı?

Kadınların kendilerini iyi hissettikleri giyim tarzı yaratırken ayakkabı seçimi her zaman farklılık gösterir. Ancak her kadın en azından özel gün ve davetlerde bile topuklu ayakkabı giyme tercihinde bulunur. Bu nedenle kapsül gardropta mutlaka en az bir çift topuklu ayakkabı bulundurulması tavsiye edilir. Eğer iş yaşamında sık sık topuklu ayakkabı tercih eden bir kadınsanız bu durumda farklı renk ve tasarımlarla dolabı zenginleştirmeniz gerekebilir. Böylesi durumlarda yine aşırıya kaçmadan en çok tercih edilen kıyafetlere uyumlu olacak bir iki adet topuklu ayakkabı seçiminde bulunmak yeterli olacaktır.

Her Mevsimde Giyilen Ayakkabı Modelleri

Minimal hayat tarzına hitap eden kapsül gardrop sayesinde hiç giymeyeceğiniz veya çok nadir giydiğiniz ayakkabılardan da kurtulmuş olursunuz. Böylelikle ihtiyacınız olmayan kıyafet ve ayakkabılarla vakit kaybetmek yerine hızlı karar vererek çok daha güzel ve sizi iyi hissettirecek kombinler yaratabilirsiniz. Bu kapsamda kapsül gardrop içinde mutlaka bulunması gereken ayakkabı modelleri arasında her mevsime uygun, genellikle spor görünümlü ayakkabılar tercih edilmelidir. Günlük ayakkabı seçiminde renk ve tasarımı diğer kıyafetlerinizi göz önünde bulundurarak yaptığınızda minimal yaşamınıza uygun bir ayakkabı dolabı oluşturabilirsiniz.

Mevsime Özel Kapsül Gardrop Planlaması

Bazı kadınlar kapsül gardrop tarzını benimsediğinde bunu sınırlı sayıda kıyafet ve elbise ile kısıtlamak yerine mevsime göre dizayn etmeyi tercih ederler. Örneğin yaz mevsiminde ve sıcak havalarda giyilebilecek kıyafetler ile ayakkabıları bir arada kapsül gardrobunuzda bulundurabilirsiniz. Daha sonra mevsim değiştiğinde bunları farklı bir dolaba kaldırıp kış mevsiminde yapacağınız kombin tasarımlarına uygun eşyalara kapsül gardrobunuzda yer verebilirsiniz. Mevsime göre pek çok kıyafetin rengi ve tasarımı değişse de ayakkabılar için bu geçerli olmayabilir. Örnek olarak siyah topuklu ayakkabı her mevsim kıyafetlerinizle uyumlu olabilecek ayakkabı modelleri arasında önde gelir.

 

Etiketler: popüler ayakkabı, kapsül gardroba uygun ayakkabılar, siyah topuklu ayakkabı
Ocak 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı