Kışlık Botları Nasıl Saklamalısınız

Kışlık Botları Nasıl Saklamalısınız?

Kışlık Botlar Ne Zaman Saklanır?

Mevsim geçişlerinde bir önceki sezona ait kıyafet ve ayakkabıları elinizin altından kaldırarak kendinize geniş bir yaşam alanı hazırlayabilirsiniz. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında kışlık bota hiç ihtiyacınız olmayacağı için bu tür bot, çizme, postal ve diğer kışlık ayakkabılara dolabınızda yer ayırmanıza gerek yoktur. Bunları daha az kullandığınız dolaplara ayırarak güzel havalarda daha sık giyeceğiniz ayakkabılarınızı göz önüne alabilirsiniz. Ancak bu botların deforme olmaması ve uzun yıllar ilk günkü gibi giyilebilmesi için bazı kurallara göre saklanması gerekir. Kışlık botlar genellikle kar yağışlarının ve soğuk havalarının etkisini kaybettiği mart ayından sonra bir sonraki sezona kadar kullanılmamak üzere dolapta saklanabilir.

Kışlık Bot Neyle Temizlenir?

Kış mevsiminde doya doya giydiğiniz botlarınızı ve çizmelerinizi yeni dolaplarında uzun süre beklemeye bırakmadan önce bunların iyice temizlenmiş olduğundan emin olmanız gerekir. Yazlık veya kışlık fark etmeksizin ayakkabılarınızı aylarca kullanmayacaksanız, sakladığınız yerde zarar görmemesini sağlamanız önemlidir. Bu yüzden kışlık botları da pek sık kullanmadığınız dolaplara kaldırmadan önce kar suyu, çamur, yağmur suyu ve benzeri lekelerden iyice arınmış olmasına özen göstermelisiniz.

Sadece botlar değil tüm ayakkabıların temizliğinde üretilen malzemenin türüne bakmak gerekir. Çünkü ayakkabıları temizlerken hangi malzemeden üretildiğine göre temizlik ürünleri ve yöntemleri kullanılır. süet, deri, kauçuk, rugan gibi malzemeden üretilen botların özel bir temizleme işlemine ihtiyacı vardır. Bu tür botlarınız varsa ve uzun süre kullanmamak üzere bunları saklayacaksanız, bot bakım talimatlarına göz atarak kışlık bot temizliğini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Kışlık Bot Temizliği Nasıl Yapılır?

Kış mevsimi boyunca kar, yağmur ve çamur gibi dış etkilere maruz kalan botlarınızın uzun süre kullanılmayacağı dönemde zarar görmemesi için tamamen temiz bir şekilde saklanması gerekir. Botun dış yüzeyi kar suyu veya çamur kalıntısı ile saklanırsa, materyalin zamanla deforme olması kaçınılmaz hale gelir. Bu nedenle uzun yıllar boyunca kışlık botlarınızı ilk günkü kalitesinde ve konforunda giymek istiyorsanız botlarınızı mutlaka temizledikten sonra saklamaya karar verin.

Bot veya çizme gibi kışlık ayakkabıların gövdesini temizlerken nemli bir bez kullanabilirsiniz. Ancak süet ve deri gibi botlarda farklı fırçalama ekipmanları kullanmanız tavsiye edilir. Pürüzsüz bir yüzey elde etmek ve botun materyaline zarar vermemek için fırçayı her zaman tek bir yönde hareket ettirmek çok önemlidir. Bot, postal ve çizmelerin sadece dış yüzeyi değil içinde de temizlik koşullarına dikkat etmelisiniz. Bu yüzden kokuya neden olabilecek tüm tabanlık veya astar gibi ekipmanları çıkarıp ayakkabı saklama kararı vermeniz en doğrusu olacaktır. Kışlık ayakkabıları güzelce temizledikten sonra varsa kendi kutusunda, yoksa tabanın botların sığacağı genişlikte bir kutu içinde saklamak önerilir.

Kışlık Botların Kokmaması İçin Ne Yapılır?

Kışlık botlar uzun süre kullanılmadığında iç ve dış yüzeyinde çeşitli sebeplerden ötürü istenmeyen kokular meydana getirebilir. Bot, çizme ve postalları güzelce temizledikten sonra havalandırıp kuruduklarından emin olmadan dolaba kaldırmayın. Eğer kışlık botları nemli bir şekilde saklarsanız bu nem yüzünden hem deformasyon sorunu hem de küf kokusu gibi ağır bir koku oluşabilir. Bu tür kötü kokuların kışlık botlara sinmemesi için mutlaka yeterince kuruyup havalandığından emin olunması gerekir.

Öte yandan bütün sezon çok sık giyildiği için kışlık botların içinde de kötü koku oluşmuş olabilir. Bot, çizme ve postalların içine sinmiş kötü kokuyu gidermek için özel üretilen koku giderici ayakkabı spreyleri kullanılabilir. Eğer bu tür malzemelere sahip değilseniz evinizde bulunan pudra veya karbonat gibi ürünler de kötü kokuyu geçiren etkiye sahiptir. Hatta botları saklamadan önce kötü kokmasalar bile içine çok az miktarda karbonat koyarak kutuya koymak faydalı olacaktır. Bu tür malzemeler botun içine sinen kokuların gitmesini ve temiz bir koku oluşmasını sağlar.

Kışlık Botlar Nerede Saklanır?

Kış mevsiminin soğuk etkisi ortadan kalktığında baharda giyeceğiniz ayakkabılar ön plana çıkar. Özellikle modayı yakından takip eden kadınlar bahar aylarında rahatlıkla giyecekleri çok sayıda ayakkabı olduğu için dolabında bunlara yer vermeyi tercih eder. Bu tür zamanlarda tıpkı kışlık kıyafetler gibi kışlık bot, çizme ve postalların da çok sık kullanılmayan dolaplara kaldırılma vakti gelmiş olur. Ayakkabı bakımı konusunda kışlık botlarınızı gerekli işlemlerden geçirdiyseniz artık onları gönül rahatlığıyla saklayabileceğiniz yeri seçebilirsiniz. Modaya önem veren kadınlar botlarının uzun yıllar boyunca deforme olmadan ilk günkü görünümünü koruması için onları özenli bir şekilde saklamak isterler.

Temizlenmiş ve ideal biçimde paketlenmiş olan kışlık botlarınızı yatak altında, dolapta veya gardropların üst bölümlerinde saklayabilirsiniz. Genellikle sürekli elinizin altında olmayan yerler bot ve çizmeleri saklamak için ideal yerlerdir. Kendi kutusunda saklayacağınız kışlık ayakkabıları güneş ışığı görmeyen dolap üstü gibi yerlerde de rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bununla birlikte tıpkı kışlık kıyafetlerde olduğu gibi bot, çizme ve postalların saklandığı ortamın serin ve kuru olmasına dikkat edilmelidir. Bu sayede botlarda herhangi bir deformasyon yaşanmayacağı için bir sonraki sezonda yine aynı şıklık ve kalitede giymeye devam edebilirsiniz.

Kışlık Botları Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kışlık eşyaların kaldırıldığı dolaplarda belirli bir düzen olmazsa eşyalarınız birbirine girer ve bu da istemeyeceğiniz sonuçlar doğurur. Eğer kışlık botlarınızı düzenli ve organize bir şekilde dolaplara yerleştirmeden rastgele atarsanız, çeşitli bölgelerinden deforme olmasına neden olabilirsiniz. Sürekli baskı altında kalan kışlık botların şekli değişebilir. Özellikle çizmeler güzel şekilde paketlenmezse uzun süre baskı gördüğü yerden çatlama ve şekilsizlik gibi sorunlar yaratabilir. Dolapta ayakkabı düzeni sağladıktan sonra kışlık botları saklarken şu detaylara dikkat etmeniz tavsiye edilir:

  • Kışlık ayakkabıların temiz, kuru ve kokudan tamamen arındırılmış bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir.
  • Kalıbını koruması gereken kışlık bot ve çizmeler için özel üretilen ayakkabı kalıpları tercih edilebilir.
  • Kalıp koruması gerektiren kışlık ayakkabıların içini kağıtla doldurarak da bot, çizme veya postalın şeklini koruması sağlanabilir.
  • Kışlık ayakkabıları birbirine baskı uygulayacak şekilde dolaplara koymak yerine kutusunda ve birbiriyle temas etmeyecek şekilde yerleştirmek önerilir.
Kışlık botları kolay ve pratik bir şekilde saklamak için satın alırken birlikte gelen kutuyu kullanmanız tavsiye edilir. Elinizde kutu yoksa, pamuklu bir bez yardımıyla temiz bir torbaya yerleştirerek muhafaza edebilirsiniz. Ayakkabıların içini fazla kağıtla doldurmadan ideal formunu korumanız önemlidir. Bu koşulları uyguladığınızda kışlık botlarınızı bir sonraki sezonda kullanıncaya kadar gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz.
Etiketler: kışlık bot, çizme, ayakkabı saklama, ayakkabı düzeni
Şubat 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı