Mezuniyet Elbisene Göre Ayakkabı Seçiyoruz!

Mezuniyet Elbisene Göre Ayakkabı Seçiyoruz!

Mezun olmak yeni bir hayata başlangıcın ilk adımı olarak görülür. Büyük umutlarla girilen üniversiteden mezun olmanın verdiği heyecan yerini yeni sorumluluklara bırakır. Bir vedanın sembolü olmasının yanı sıra yeni atılan adımları da simgeleyen mezuniyet çok önemlidir. Mezuniyet heyecanını doyasıya çıkarmak için baloya katılacağınız kıyafetin seçimi kadar ayakkabılar da önem taşır. Gururlu ve duygu yüklü bu anınızda kendinizi çok iyi hissetmek için elbise ve ayakkabınızın özenle seçilmiş olması gerekir. Mezuniyet elbisesini seçtiğinizde buna en uyumlu mezuniyet ayakkabısı bulabilmek için bazı detaylara dikkat etmeniz tavsiye edilir.

Mezuniyet Elbisesiyle Uyumlu Ayakkabılar

Mezuniyetinizde tüm gözleri üzerinizde toplamak için kıyafetinizin sizi iyi hissettirecek bir tarzda olması beklenir. Herkesin şıklık içinde yarıştığı bu ortamda hem göz alıcı hem de size rahatlık veren bir kıyafet seçmelisiniz. Mezuniyet elbisesi, partinin yapılacağı mekanın açık veya kapalı olmasına göre değişiklik gösterebilir. Üniversite mezuniyetlerinde canlı renkler, pastel tonlar, kabarık tüller, pullar ve payetler mezuniyet elbiselerine eşlik edebilir. Bu tasarımlarla en iyi kombini yapabilmek için ayakkabı seçiminde de bazı kriterleri göz önünde bulundurmalısınız.

Mezuniyet Elbisesinin Rengine Göre Ayakkabı Seçimi

Mezuniyet elbisesine en uyumlu ayakkabıları bulmak için dikkate alacağınız ilk kriter, elbisenizin rengidir. Çünkü dışarıdan bakıldığında elbisenizin vücudunuzda nasıl durduğunu gösteren en önemli faktör rengi ve duruşudur. Aynı zamanda elbiseyi güzel gösteren en büyük detay ayakkabılarınızın rengi ve tarzıdır. Özellikle mezuniyet gibi dikkat çeken bir ortamda ayakkabı ile elbisenin her koşulda birbirine bütünlük sağlaması beklenir. Mezuniyet elbisesinin renginde ağırlıklı kullanılan tonlara göre ayakkabı tarzı ve rengi seçilebilir.

Siyah Renkli Mezuniyet Elbisesine Uyumlu Ayakkabılar

Mezuniyet törenlerinde kadınların en çok tercih ettiği ayakkabılar genellikle siyah renkli olur. Siyah, hem duruşu hem de kıyafetlere kattığı hava ile her kadına yakışacak özelliktedir. Fakat siyah renkli mezuniyet elbiselerinde kullanılacak ayakkabının modeli elbisenin boy uzunluğunu ön plana alarak seçilmelidir. Siyah renkli mezuniyet elbisesinin boy uzunluğuna göre seçim yapabileceğiniz seçenekler arasında şunlar yer alabilir:

  • Dolgu topuk mezuniyet ayakkabısı
  • Stiletto mezuniyet ayakkabısı
  • Tek bantlı mezuniyet ayakkabısı
  • İnce topuk mezuniyet ayakkabısı
  • Platform topuklu mezuniyet ayakkabısı

Bu ayakkabı tarzlarının seçiminde siyah elbisenizle uyumlu renk tonlarını da bulmanız önemlidir. Örneğin düz siyah elbiseye yakışan ayakkabı renklerinin başında gri, bej, kahve tonları ve kırmızı gelir. İsteğe bağlı olarak gold ve beyaz renkler de siyah mezuniyet elbisesine uyumlu ayakkabı renklerine örnek gösterilebilir.

Kırmızı Renkli Mezuniyet Elbisesine Uyumlu Ayakkabılar

Mezuniyet elbisesi seçiminde iddialı olmak isteyen kadınlar kırmızı renkle tüm bakışları üzerinde toplayabilir. Özel gün ve davetlerde sık sık tercih edilen kırmızı elbisenin kendine has bir çekiciliği vardır. Büyüleyici bir renk olan kırmızı renkli mezuniyet elbiseler ile uyumlu ayakkabı modelleri şunlar olabilir:

  • Siyah stiletto çeşitleri
  • Klasik kalın topuklu ayakkabılar
  • Çift bantlı yüksek topuklu ayakkabılar

Mezuniyet elbisesinin uzunluğuna göre seçilebilecek ayakkabı tarzları arasında bu seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Kırmızı elbiseyi olduğundan daha asil gösteren ayakkabı renkleri ise bej, dore, füme, somon rengi ve kremdir. Ayrıca bakışları üzerinde toplamak istiyorsanız parlak kırmızı mezuniyet elbisesinin altına gümüş renkli bir klasik topuklu ayakkabı seçebilirsiniz.

Beyaz Renkli Mezuniyet Elbisesine Uyumlu Ayakkabılar

Yaz aylarında yapılan mezuniyet törenlerinde en sık tercih edilen elbise tasarımları genellikle beyaz renkli olur. Özel günlerde sık sık tercih edilen beyaz renkli elbiseler ile ayakkabı kombini yapmak bilhassa daha kolaydır. Eğer mezuniyet kıyafeti seçiminde işinizi şansa bırakmak istemiyor ve göze hoş gelen en pratik kombini seçmek istiyorsanız beyaz renk size hitap edebilir. Beyaz mezuniyet elbisesinin altına mezuniyet papuçları seçiminde şu örnekler etkileyici bir görüntü elde etmenizi sağlayabilir:

  • Zarif tasarımlı ince topuklu mezuniyet ayakkabısı
  • Tek bantlı mezuniyet ayakkabısı
  • Stiletto mezuniyet ayakkabısı

Beyaz elbisenin altına ayakkabı seçimi diğer renklere göre çok daha kolaydır. Bu yüzden işini şansa bırakmak istemeyen kadınlar beyaz renkli mezuniyet elbisesi ile şık ve göz alıcı bir tarz yaratabilir. Beyazın duruşu ve saf rengi mezuniyet balosunda bir melek gibi parlamanızı sağlayabilir. Beyaz elbisenin altına en uyumlu ayakkabı rengi ise kahve tonlarıdır. Kahverengini beğenmiyorsanız, mavi tonları, krem, kırmızı, bordo, gül kurusu ve mor rengi de ayakkabı seçimine uygun olacaktır.

Mezuniyet Elbisesinin Türüne Göre Ayakkabı Seçimi

Mezuniyet heyecanı yaşayan kadınların elbise seçiminde dikkat edeceği pek çok farklı kriter vardır. Elbise türüne göre tercih edilen ayakkabı, dışarıdan bakıldığında kombinin daha göz alıcı gözükmesini sağlar. Mezuniyette giyilebilecek elbise türlerini sınırlamak doğru değildir. Her kadının mezuniyet ortamı için seçeceği elbisenin tarzı birbirinden farklı olabilir. Genel olarak mezuniyet elbisesi türleri şu şekilde örneklendirilebilir:

  • Abiye mezuniyet elbisesi
  • Saten mezuniyet elbisesi
  • Uzun boy mezuniyet elbisesi
  • Spor mezuniyet elbisesi
  • Şifon mezuniyet elbisesi

Bu elbise türlerini daha farklı tasarımları ve çeşitleri mezuniyet balolarında tercih edilebilir. Elbisenin altına uyumlu ayakkabı seçimi yaparken hem tasarıma hem de uzunluğa dikkat etmeni gerekir. Her mezuniyet elbisesinin tarzına en çok yakışacak birden fazla topuklu ayakkabı seçeneği olduğu için bunların arasında kendi tarzınıza göre tercih yapabilirsiniz.

Uzun Mezuniyet Elbisesinin Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

Mezuniyet elbisesi olarak uzun bir tasarım tercih ettiyseniz, altına topuk yüksekliği uzun olan ayakkabılar seçmeniz tavsiye edilir. Mezuniyet gibi herkesin şıklık yarışına girdiği ortamda ayakkabı seçimi yaparken zemin koşullarını da göz önünde bulundurmalısınız. Uzun mezuniyet elbisesi ile en uyumlu ayakkabı tarzları arasında şunlar dikkat çekiyor:

  • Stiletto mezuniyet ayakkabısı
  • Platform topuk mezuniyet ayakkabısı
  • Uzun topuklu mezuniyet ayakkabısı

Elbisenizin tarzı daha çok günlük giyim tarzına elverişliyse sıcak yaz günlerinde sandalet gibi farklı ayakkabı modellerini de seçebilirsiniz. Babet, sandalet ve günlük ayakkabılar mezuniyet organizasyonu sırasında daha rahat etmenizi sağlayabilir. Hem şık hem de konforlu mezuniyet ayakkabıları için yeni sezon ayakkabı modelleri listemize göz atmanız yeterlidir. Firmamızın geniş ürün yelpazesi içinde her zevke hitap eden mezuniyet ayakkabıları satışa sunuluyor.

Abiye Mezuniyet Elbisesinin Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

Mezuniyet törenlerinde kadınların en çok tercih ettiği elbise modelleri arasında abiyeler de vardır. Abiye elbise seçiminde modelin rengine göre farklı tasarımlarda ayakkabı tercih edebilirsiniz. Özellikle stadyum gibi açık alanlarda yapılan mezuniyet törenlerinde abiye elbisenin altına seçebileceğiniz ayakkabı modelleri şunlardır:

  • Bilekten bağlamalı rugan mezuniyet ayakkabısı
  • Dolgu topuklu mezuniyet ayakkabısı
  • Platform topuklu mezuniyet ayakkabısı
  • Boncuklu veya taşlı rugan mezuniyet ayakkabısı

Özel günlerde dikkat çekici bir tarz yaratmak isteyenler abiye mezuniyet elbisesinin altına bu tür ayakkabı modellerini seçebilir. Güzel ve estetik bir görünüm kazanmak için mezuniyete uygun stiletto modelleri dışında düz taban ayakkabılar da seçebilirsiniz. Bazı mezuniyet törenleri stadyum gibi çim veya toprak zeminde açık alanda yapılır. Bu nedenle mezuniyet ayakkabınızın illaki topuklu tarzda olmasına gerek yoktur. Sıcak yaz günlerinde kendinizi rahat hissedeceğiniz ve aynı zamanda elbiseniz ile uyumlu tüm mezuniyet ayakkabılarını firmamızda bulabilirsiniz.

Etiketler: ayak bakım önerileri, topuklu ayakkabı, parti davet ayakkabıları, stiletto, sandalet, terlik, sneaker
Mayıs 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı