Topuklu Ayakkabılarla Rahat Etmenin Püf Noktaları

Topuklu Ayakkabılarla Rahat Etmenin Püf Noktaları

Topuklu Ayakkabı Giyenlerin Bilmesi Gerekenler

Birçok kadın genellikle iş yaşamında topuklu ayakkabıları tercih etse de etkinlik veya özel davetlerde de topuklu ayakkabılar mutlaka ön plana çıkar. Sadece özel günlerde topuklu ayakkabı giyen kadınlar, bu ayakkabıları hiç rahat bulmadıklarını açıkça itiraf ederler. Birçok kadın topuklu ayakkabılarla daha iyi, zarif ve şık görünmeyi hayal ederken iş uygulamaya geldiğinde duydukları ağrı ve rahatsızlık yüzünden bu kararından vazgeçebilir.

Modaya yön veren topuklu ayakkabılar, giysilerle uyumlu olarak kullanıldığında çok zarif ve kadınsı bir tarz yaratmanıza yardımcı olur. Ancak topuklu ayakkabı giyerken rahatsızlık duymamak ve sağlık sorunları yaşamamak için uzmanların tavsiyelerine uygun hareket etmek gerekir. Pek çok kadının rahatsızlık verici bulduğu topuklu ayakkabıları daha konforlu ve keyifli bir çift ayakkabı haline getirmede stilistlerin tavsiyelerini göz önünde bulundurmak önemlidir.

Topuklu Ayakkabılara Alışma Süreci

Günlük yaşamında veya iş hayatında sık sık topuklu ayakkabı giymeyen kişilerin bu ayakkabılara alışma süreci önemlidir. Topuklu ayakkabı giyerken ayakların normalde taşıdığı ağırlık tamamen değişir. Çünkü topuklu ayakkabının tasarımına bağlı olarak topuk yüksekliği arttığı zaman ayakların ön yüzü normalde alışık olduğundan yüzde 75 oranında daha fazla ağırlık taşımak zorunda kalır. Bu durum kadınların hem ayaklarına hem bileklerine hem de dizlerine farklı açıda yük binmesini sağladığı için çeşitli sağlık sorunları çıkarabilir.

Moda ikonlarının topuklu ayakkabı giymek isteyen kadınlar verdiği tavsiyelerin başında alışma süreci gelir. Kadınlar topuklu ayakkabılara alışma sürecini bilinçli bir şekilde geçirdiklerinde ilerleyen dönemde topuklularla daha rahat edebilir ve rahatsızlık hissiyatını en aza indirebilir. Ayak, bilek ve hatta omurgada sağlık sorunu yaşamamak için topuklu ayakkabıların bütün gün ayağınızda durmaması gerekir. Uzmanlara göre topuklu ayakkabılara alışma sürecini yavaş ve düşük topuk yüksekliğine sahip modellerle tamamlamak önem taşıyor.

Kalın Topuklu Ayakkabı Tercihinin Önemi

İlk kez topuklu ayakkabı giyen kadınlar, bütün gün topuklular üzerinde durmaya çalıştıklarında ciddi ağrılar ve rahatsızlık hissedebilirler. Bu sorunun üstesinden gelmek için fırsat buldukça topuklu ayakkabıları çıkarıp ayakları dinlendirmek tavsiye edilir. Topuklulara yavaş yavaş alışan kişiler ince olan topuklu ayakkabı modelleri yerine daha kalın topuklu modelleri tercih edebilir. Özellikle rahat topuklu ayakkabı arayan kadınlar ince topuklu modellerde ayakta durmakta zorlanacakları için rahatsızlık hissedebilirler. Bu yüzden bir tık daha konforlu olan kalın topuklu modeller bu tarzı benimsemek istediğinizde başlangıç için size uygun olacaktır.

Doğru Beden Topuklu Ayakkabı Seçimi

Bacakların, ayak bileklerinin ve ayak tabanının dinlenmesini sağlayacak kalın topuklu modelleri tercih ederken mutlaka beden ölçülerine dikkat edilmelidir. Olası krampları gidermek için ideal bedende topuklu ayakkabı giymeye özen gösterilmesi gerekir. Genellikle çok büyük veya küçük olmasa da ayak bedeniyle fark olan topuklu ayakkabılar yürümeyi iki kat daha zor hale getirir. Eğer topuklu ayakkabı normal ayak boyutuna göre küçükse, ayaklarda kabarcık ve deformasyona yol açar.

Öte yandan ayakkabılar normalden büyükse yürümekte zorlanabilir ve ayağınızdan çıkmaması için fazla kuvvet uygulamak zorunda kalabilirsiniz. Her iki durum da topuklu ayakkabılardan rahatsızlık duymanıza yol açacağı için mutlaka ayak bedenine en uygun modeller tercih edilmelidir. Topuklu ayakkabı seçiminde mevsime uygun modellere dikkat ederken boyutları da doğru ayarlamak gerekir. Çünkü özellikle yaz mevsiminde topuklu ayakkabılar açık dizayn edildiği için daha basit tasarımlara sahipken kışlık modellerde numara farklılıkları bulunması gayet normaldir. Topuklu ayakkabı seçiminde en ideal yöntem ayakta denemek ve bir süre bunlarla yürüme provası yapmaktır.

Ayak Bileğinde Toka Olmayan Modeller

Yeni yeni topuklu ayakkabı giymeye çalışan ve bu modellerle rahat etmek isteyenler için dikkat edilmesi gereken noktalar arasında topukluların tasarımı da vardır. Çünkü birbirinden farklı tasarımda üretilen topuklu ayakkabıların her birinde farklı tasarım olduğu için yürümede güçlük ve zorluk yaşanabilir. Ayak bileği tokası olan veya ayağın üstü tamamen açıkta olmayan topuklu modellerinin ayarlaması çok daha kolaydır. Bu sayede ayağın dışarı çıkmasını önlemek için ekstra güç uygulamak zorunda kalmanıza gerek yoktur. Böylelikle ayaklarınız uzun süre topuklu ayakkabıyla rahat edebilir ve sorun yaşamazsınız.

Moda ikonlarına göre topuklu ayakkabı giymenin en önemli noktalarından biri T harfi şeklinde yakalı olan modelleri seçmektir. Bu tasarımlar ayaklarınızı daha rahat ettirecek şekilde dizayn edildiği için topuklu ayakkabıyla saatlerce durmanıza rağmen sağlık sorunu yaşamanızı engeller. Ayrıca yürürken ayağınızdan çıkıp gitmeyecek şekilde tasarlanan topuklu ayakkabıları ile adım atmak çok daha güvenlik ve konforludur.

Topuklu Ayakkabı Ucunun Tasarımı

Kadınların modaya uygun giyim tarzını yansıtan modeller arasında yer alan topuklu ayakkabılar farklı tasarımlarla öne çıkabilir. Her sezonda farklı tasarım ve dizayna sahip olan topuklu ayakkabının ucu ayakta durmanızı ve dengenizi nasıl sağlayacağınızı belirleyen en önemli kriterdir. Topuklu ayakkabı ucu sivrilen bir yapıdaysa ayağınızın uç kısmı ile denge kurmanız zorlaşacağı için ilk başlangıçta bunun tersi yönde geniş uçlu modeller tercih edebilirsiniz. Öte yandan topuklu ayakkabı mağazalarında ayağın iki farklı alanının altına yerleştirilen küçük uçlar vardır. Bunlara bakarak parmak uçlarının altına veya topuk bölgesine yerleştirip bu alandaki ağırlığın baskısını azaltmak mümkündür.

Ayakları Sık Sık Nemlendirmenin Faydaları

Günlük yaşamında veya iş hayatında sık sık topuklu ayakkabı giymek durumunda kalan kadınların ayak bakım rutinlerine önem vermeleri gerekir. Ayakları nemlendirmek ve rutin bakımlar yapmak topuklu ayakkabının sebep olduğu ağrıları geçirip daha konforlu bir kullanım imkanı elde etmenizi sağlar. Nemlendirici krem ile ayaklarınızı ovarak günlük bakım yapabilirsiniz. Ayaklarınızı ideal nem seviyesinde tuttuğunuz zaman topuklu ayakkabı giyseniz bile esneklik ve yumuşak doku korunduğu için bu bölgede fazla ağrı hissedilmeyecektir.

Platform Topuklu Ayakkabı Seçimi

Topuklu ayakkabıya alışmak isteyenler için platform topuklu modeller giymek daha kalın tabanı olan ayakkabıları seçerek alışma sürecini kolaylaştırır. Kadın topuklu ayakkabı modelleri arasında platform tasarıma sahip modeller oldukça kullanışlı ve konforludur. Kimseye çaktırmadan topukları yükselten platformlar vücudunuzu yüksek ve dik tutarken ayaklarınızın da rahatça hareket etmesini sağlayabilir.

İnce Tabanlı Topuklu Ayakkabı Tercihi

İnce tabanlı topuklu ayakkabılar ayağa daha fazla yük binmesine ve esneklik katsayısını düşürmeye yol açar. Topuklu ayakkabılara kısa sürede alışmak ve ağrısız bir şekilde topuklu ayakkabı giymeye başlamak istiyorsanız ilk etapta ince tabanlı modellerden kaçınmanız tavsiye edilir. Topuklu ayakkabı giyerken rahatsızlık duymamak ve acı çekmemek için yapılması gerekenleri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Bu sayede topuklu ayakkabı giyerek hem çekici bir görünüm kazanır hem de ayaklarınızın konforunu korumuş olursunuz.

Etiketler: rahat topuklu ayakkabı, topuklu ayakkabılar, kadın topuklu ayakkabı
Şubat 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Size Chart
Çerez Kullanımı

Web sitemizde gezinme deneyiminizi geliştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik ve hedefli reklamlar göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. devamı